Vér Pisti. Sajnos sokan vannak, akik még nem ismerik eme kifejezést. Íme hát, a kegyetlen (i)gazság:
RPG körökben elterjedt kifejezés. Derogatív jelentése van; az olyan emberekre mondják ezt, akiknek a karakterük legyőzhetetlen; ők a legszebbek, legokosabbak, legszerencsésebbek, leggyorsabbak – szerintem nem nehéz folyatni a sort. Egyfajta paraziták, melyek belülről teszik tönkre a játékot. Hasznuk igazából nincsen, csupán kártékony hatásuk bizonyított.
A Vér Pistik – továbbiakban VP-k – egyetlen céljuk, hogy ők legyenek a legrettegettebb játékosok, mindenki tisztelje és félje őket, s minden férfi/nő őérte epedezzen. Könnyű őket felismerni igénytelen játékuk miatt. Igénytelen játék alatt értsd:
- 3 sorban legyőzi a Primera Espada-t úgy, hogy annak esélye sincs védekezni
- Nem olvassa el rendesen, amit mások írnak, csupán kiszedi a lényeget a párbeszédek alapján
- Mindig övé az utolsó szó. Még csukott ajtón át is.
- Irreális ötletei vannak. Rendszerint mind nevetséges.
- Ha a karijuk bajba kerül, azonnal felbukkannak a barátai, akik nem ritkán a saját multijai.
- Mindenféle harcművészethez ért
- Mindent tud a szembe jövő kariról, akit először lát életében. Beleértve a képességeit, harcmodorát, magánéletét, nevét.
- Mindenféle überkúl és látványos képességei vannak
- Saját kidou-kat fejlesztett ki.
- Nem zavarja, ha lecsonkolták a lábát. Holnapra visszanő.
- Nem vérzik el, nem fél, nem ijed meg.
- Hiába használod ellene a bankai-od, kapitány; a kisujjával állítja meg, mint Ulquiorra.
- Rokoni kapcsolatban van Kuchiki Rukiával
- Járt Inoue Orihimével
- Grimmjow reinkarnációja
- Teljesen érzelemmentesen kezeli a tényt, hogy épp most falják a hollow-k a szerelmét
- Feltételes módot nem ismeri; ellenfélnek esélye sincs reagálni, védekezni
- Ha mégis vesztésre áll, hirtelen eltűnik; lehet, más topicokban vígan irogat
- Más karakter reakcióját előre tudja
- Más karakterét helyette kijátssza
- Sose fárad el
- Mindig elemében van
A VP-k sajnos elfelejtik, hogy egy karakternek nem kell tökéletesnek lennie. Nem attól élvezetes a játék, hogy karaktered mindent tud. Azáltal, hogy végiggyalázod a játékot, mások és saját magad örömét veszed el.
A szerepjáték, mint az a nevéből is olvasható, játék. Azért van, hogy szórakozzunk, szórakoztassunk. Nem attól lesz izgalmas a játék, ha legyőzöl mindenkit, s a nép fejet hajt előtted. Hanem attól, hogy igenis, tudsz változatos lenni, és tudsz „veszíteni”. Hidd el, egy vereséget is ugyanolyan élvezet kijátszani, mint egy könnyű győzelmet. Ahogy az öreg, rusnya és bolond karakterek is sokkal jobban szórakoztatnak, mint a sokadik sötét lelkű, arrogáns, mindenkit útjából félresöprő espada. Egy kis változatosság, emberek, ruházzátok fel a karaktereiteket jellemhibákkal, sokrétűséggel, s harci hátrányokkal! S mindenek előtt: tanuljunk meg reálisan, nem ideálisan gondolkodni!
Nem fogom az összes postot átnézegetni, hogy ki VP, és ki nem. Csupán akkor írjatok nekem pü-t ilyen ügyben, ha valaki valahol nagyon piszkálja az orrod. Ha valóban súlyos esetről van szó, intézkedem. S akkor is élek moderátori jogommal, ha én magam fedezek fel ilyen játékost.
Kellemes játékot továbbra is!
Megjegyzés: bármiféle adategyezés a King of Steves nevű remek kis olvasmánnyal lehetséges; régen olvastam, de sajnos már nem találtam rá.